| 
            Sublym technyk heeft diverse 
            projecten in de voedsel verwerking gerealiseerd. 
            Daarbij valt te denken aan vis- 
            en vlees invriezen, vers afdelingen, groente en aardappel 
            verwerking, bakkerij producten, zuivel en koffie.  
            In de voedselketen is 
            koudetechniek een onmisbare schakel. 
              
            Een juiste temperatuur, 
            luchtvochtigheid, inkoel- of invries snelheid is bepalend voor de 
            kwaliteit van ons voedsel. 
            Elk product, half fabricaat en 
            eindverpakking heeft zijn eigen optimale condities. 
            Hygiëne, logistiek, duurzaamheid 
            en bedrijfszekerheid spelen hierbij een belangrijke rol. 
               
            Sublym technyk streeft in haar 
            projecten naar een optimaal project ontwerp waarbij al deze factoren 
            in balans zijn, ook met de operationele kosten.            
            
             Vriescentrale Asten 
              
            Vriescentrale Asten heeft in 2009 de invriestunnels vervangen door 
            een automatische karton vriezer (Milmeq - Real cold - carton freezer) 
            voor het invriezen van dozen. Tevens is de R22 koudecentrale vervangen door een Ammoniak-koolzuur 
            cascadesysteem, geschikt tot temperaturen van -50˚C en een 
            capaciteit van 160 ton per dag.
 Sublym 
            technyk heeft samengewerkt met Sparkling projects, Cofely, 
            architectenburo van Gaalen, Bots, EVB en Verhoeven om deze 
            vernieuwing in een beperkte tijd te realiseren. Het type karton vriezer is een Australisch concept en de eerste op 
            het Europese vasteland.
 Het proces levert naast 20% energiebesparing ook een logistiek 
            voordeel (minder handelingen).
 
             Het vries 
            systeem is eind 2009 in bedrijf gesteld en de werking is fraai 
            weergegeven in de bedrijfsfilm op
            
            
            www.vriescentraleasten.nl 
               
            
             vleesverwerking ENKCO 
              ENKCO 
            produceert vers en diepvries vleesproducten voor horeca, groothandel 
            en supermarktketens.  Sublym 
            technyk heeft in 2005 samengewerkt met GTI en RBK voor de realisatie 
            van een nieuwe vlees verwerkingsfabriek bij ENKCO in Holten. Het werk 
            bestond uit ontwerp en uitvoeringsbegeleiding van de koel- en vries 
            installaties.  
             
            
            
            
            www.enkco.com De locatie 
            van diepvries producten is voorzien van een ammoniak vriessysteem, 
            waarop 10 spiraalvriezers en twee diepvries bewaarcellen zijn aangesloten. Een deel van 
            de vrijkomende warmte wordt gebruikt voor warm schoonmaak en 
            proceswater. Op de nieuwe 
            verslocatie is een Ammoniak-koolzuur koelsysteem geïnstalleerd. 
            De nieuwe productiefabriek is in 2006 in gebruik genomen.   
            Marine 
            Harvest - Sterk Lemmer - visverwerking   Marine Harvest is het 
            grootste zalmkweekbedrijf van de wereld. Naast zalm worden er ook 
            andere soorten vis gekweekt en verwerkt. De vestiging in Lemmer is 
            gespecialiseerd in marineren, coaten en invriezen van diverse 
            visproducten.                 
            
            
            www.marineharvest.com 
            Bij Marine Harvest in Lemmer worden in 2013 en 
            2014 de vriesinstallaties gerenoveerd, waarbij het koudemiddel freon 
            R22 volledig wordt vervangen door een ammoniak-koolzuur installatie.Sublym technyk is namens Sparkling Projects betrokken bij het 
            ontwerp en de uitvoerings- begeleiding van deze renovatie.
 
                  
            Kraats Kaas verwerking 
              
            In samenwerking 
            met Sparkling Projects heeft Sublym technyk het ontwerp voor de 
            koudetechniek en E/W installaties gemaakt voor de snij- en 
            verpakkingsfabriek van Kraats Kaas. Op de nieuwe productielocatie 
            aan de buitenvaart in Hoogeveen staan moderne snij- en rasplijnen 
            opgesteld.  
            Het verwerken, 
            inpakken, palletiseren en de gekoelde opslag wordt grotendeels door 
            robots en computer besturing uitgevoerd.   
            De technische 
            installaties onderscheiden zich door toepassing van duurzame 
            technieken, zoals natuurlijke koelmiddelen als ammoniak / koolzuur 
            en warmte terugwinning uit koeling en perslucht. 
            Het ontwerp is in 
            2007 gemaakt en het project is in 2008 gerealiseerd. Sublym technyk 
            heeft voor Kraats Kaas de bouw begeleiding van technische 
            installaties gedaan.  
            Sinds het najaar 
            van 2008 is de fabriek operationeel.    
            
            
             www.kraatskaas.com 
                                                                                                                                                                       HESSING supervers - 
            groente verwerking   Hessing 
            produceert op diverse plaatsen in Nederland vers gesneden groente 
            producten, met name voor supermarkten en retail. Door een 
            toenemende vraag naar gesneden groenten heeft Hessing diverse 
            uitbreidingen gerealiseerd in Zwaagdijk, Helmond en Schwalmtal.
              
             
            
            
            www.hessingsupervers.nl In 
            samenwerking met Bob Nieuweboer architecten en Hessing heeft 
            Sublym technyk een ontwerp gemaakt voor de koudetechniek. 
                   Sinds 1969 
            worden in het Westland ambachtelijke salades geproduceerd. De huidige 
            productie van salades is in 2009 verplaatst van Kwintsheul naar 
            Leidschendam.De nieuwe locatie, voorheen een vleesverwerking, is geheel 
            gerenoveerd en ingericht voor de productie van salades.
 
             
            
            
            
            www.westland-salades.nl 
              In 
              opdracht van Bessels architecten heeft Sublym technyk in 2008 een 
              ontwerp en programma van eisen gemaakt voor de koudetechniek.Tevens 
              heeft Sublym technyk ondersteuning verleend bij de 
              uitvoeringsbegeleiding op haar vakspecialisme  
              koudetechniek.
   |