| 
            Koudetechniek is een onmisbare 
            schakel in de voedselketen. We willen immers het hele jaar rond 
            verse aardappelen, groente en fruit kunnen eten, terwijl er maar een 
            beperkte oogstperiode is.   
            Een goed geconditioneerde 
            bewaring zorgt dan voor de houdbaarheid van ons voedsel. 
               
            Verse producten hebben specifieke 
            eigenschappen zoals vocht- en suikergehalte, een huid of schil, 
            ademhaling en ziekte gevoeligheid. 
            Een goede bewaring wordt dan ook 
            bepaald door deze eigenschappen, gecombineerd met de bijbehorende 
            optimale bewaarcondities. 
              
            Sublym technyk probeert deze 
            eigenschappen zo goed mogelijk te combineren met de wijze van opslag 
            en de plaatselijke omstandigheden om te komen tot een optimale 
            bewaring en verwerking in alle vier seizoenen.           
            
            aardappelen - uien Nederland is 
            vooruitstrevend in het telen en veredelen van aardappel rassen. 
            Wereldwijd staat de hollandse aardappel hoog aangeschreven. Onze 
            polder staat bekend om de export van pootgoed, moderne oogst- en 
            bewaartechnieken.  Sublym 
            technyk heeft ruime ervaring met het ontwerp van bewaarplaatsen voor 
            aardappelen en uien. Een goed voorbeeld is de realisatie van een 
            15.000 tons bewaarplaats voor Tadco Agri in Saudi Arabië.  Tadco is met 
            35.000 hectare een van de grootste landbouw bedrijven in het Midden 
            Oosten. Sublym technyk levert sinds 2008 een bijdrage aan het 
            ontwerp en de realisatie van hun nieuwe bewaarplaats voor 
            aardappelen en uien. Operationeel vanaf 2011. 
            
            
            www.tadco-agri.com 
              
            
             
                           HG 
            Frischgemüse GmbH is een logistiek bedrijf waar met name winterpeen 
            bewaard wordt. Vanaf 2012 is geïnvesteerd in een nieuwe duurzame 
            bewaring voor 23.000 ton winterpeen in Titz - Duitsland.  Het ontwerp 
            voor de bewaring is geoptimaliseerd,door de koelcellen en 
            koudetechniek goed af te stemmen op het kistenplan. Hierdoor kan het product gekoeld worden met kleine 
            temperatuurverschillen en een beperkte ventilatie energie. Tevens 
            worden ontvochtiging en CO2 concentratie nauwkeurig 
            beheerst.
 Voor de 
            koudetechniek is gekozen voor een propaan-koolzuur systeem van 1000 
            kW.De 5 propaan koelunits zijn zodanig ontworpen, dat de systeeminhoud 
            minimaal is.
 In de risico analyse zijn brandveiligheid en explosiegevaar tot een 
            acceptabel minimum beperkt.
 
            
                       
            
                                                          
            
            fruit    
              
            Een optimale bewaring van fruit 
            is een grote uitdaging. Wereldwijd worden prachtige vruchten 
            geoogst, maar de houdbaarheid is een grote zorg. 
              
            Sublym technyk ziet de 
            verbetering van fruitbewaring als een belangrijk onderwerp en heeft 
            inmiddels diverse fruitprojecten begeleid:     
               
            
             het snel 
            afkoelen van zomerfruit, zoals aardbeien, bessen, perzik, druiven en kersen 
            
             ULO bewaring van 
            appels en peren 
            
             gekoelde 
            distributie en overslagruimten   Voor ontwerp 
            van koelruimten, capaciteitsberekeningen, lucht circulatie plannen 
            en het bepalen van specifieke bewaarcondities is de kennis van 
            Sublym technyk aan te bevelen. 
             
                                                                                                                
               |